marți, 26 august 2008

Blinded by Truth . . . !


"Yes , the truth always comes out, it's one of the fundamental rules of time, and when it comes out it can set you free .. ! "

Niciodata nu am inteles cum sta treaba asta .. mai bine zis.. intersectia asta dintre adevar.realitate.oameni.bine.rau. .. sau si mai bine zis .. daca exista vreo intersectie . Multi dintre noi evitam adevarul si tot ce tine de el fie pentru a proteja pe cineva.. sau din comoditate . Daca nu ne convine realitatea , cu siguranta ii vom reduce limitele. Din usurinta ne-am obisnuit sa mintim .. sa ascundem .. sa evitam si prin urmare sa uitam adevarul . Dar atunci cand spunem ceea ce credem .. ceea ce stim .. ceea ce simtim .. cum am spus si mai sus .. ne eliberam , practic ne redam libertatea de care cu totii avem nevoie .

Este atat de usor sa crezi ca lumea e asa cum pare .. eleganta.. rafinata .. dar de cele mai multe ori sunt aparente..si este practic nevoie de un singur strop de adevar penrtru a trece in partea salbatica .. de care ne ascundem . Din comoditate am renuntat la aceasta latura a nostra .. am renuntat sa mai spunem ceea ce simtim si sa fim sinceri . Este de o mie de ori mai simplu sa spui o minciuna..si sa o crezi decat sa accepti adevarul . . .


"
But the worst thing the truth can do is when you finally tell it and it doesn't set you free, but locks you away forever . . ! "

Si asta este la fel de adevarata.. de cele mai multe ori.. adevarul spus cu mult mai tarziu decat ar trebuie..nu face nimic altceva decat sa ne condamne .. sa ne invinovateasca si mai mult .. iar cat despre eliberarea mai sus mentionata.. se poate transforma la fel de usor intr-o proprie inchisoare .. cam greu de suportat. E destul de ciudat .. De aceea multi dintre noi indiferent de realitate .. oamenii vad ceea ce vor sa vada . Unii reusesc sa faca un pas in spate si sa realizeze ca tot ce au facut pana acum .. a fost sa se uite la acelasi imens tablou .. in care ei .. fie ca vor sau nu.. sunt actorii principali .. Altii recunosc cu mandrie de cele realizate surprinzand prezentul cu urme din trecut si dorinte de implinire din viitor . Cat despre ceilalti .. nu fac nimic altceva decat sa fuga cat pot ei mult .. si tare in asa fel incat nu trebuie sa se uite la ei insusi ..

E frustrant , real , trist , drept , omenesc , fals .. sau poate ca .. e doar adevarat !


Niciun comentariu: